Trampolinparker

Bounce

Bounce öppnade sina portar till trampolinparken i Malmö den 10 juni 2017 bredvid ICA Maxi Toftanäs.  Parken är uppdelad i olika teman och här finns många olika aktiviteter att göra.

 • Free Jump Arena har 50 sammansatta trampoliner. På sidorna finns det lutande väggar som man kan studsa mot.
 • Slam Dunk har två basketkorgar i olika höjder med trampoliner undertill där du kan få tillfälle att dunka i bollen med hjälp att studskraften du får från trampolinerna.
 • Big Bag här finns två tumble trucks som är två långa trampoliner och som avslutas med en stor big bag som ligger i en 1,5m djup grop. Du kan även hoppa från tre olika höjder och landa i den stora big bagen.
 • Dodge boll här kan du spela det klassiska bollspelet spökboll som det heter på svenska fast här får du spela det på en plan du kan studsa runt på.
 • X-Park är en äventyrsbana med 15 olika moment som du ska ta dig igenom. Gillar man Ninja Warrior progammet så har du chansen att få testa en del av momenten här.
 • FreeRun området som är designat i samarbete med freerunnern Shane Woods ger en möjligheten att träna parkour och freerunning.

Jump

Jump ligger bredvid Toys”R”us på Jägersro i Malmö här hittar du avdelningar som:

 • Free Area här har du en mix av olika trampolinmattor och avsatser du kan hoppa från.
 • Performance Area har fyra stora proffstrampoliner och ett hav av skumkuddar man kan landa mjukt i om man vill. Man kan även hoppa rakt ner i skumhavet från avsatser.
 • Wall Run är deras uppvisningstrampoliner som är mycket kraftfulla och ger ett rejält lyft där man kan få lära sig att springa på väggen och göra tricks.
 • Ninja Course är en hinderbana där du får träna styrka, balans, klättring och koordination.
 • Dodge Ball tävla man mot en eller i lag och ser vem som har mest energi och bollsinne till att vinna.
 • Mini Kids avdelningen är ett avgränsat utrymme där barn mellan 2-5 år kan aktivera sig bland trampoliner, torn, rutschkana och skumgummibassäng de kan hoppa i.

Shuffelbord

Shuffelbord är ett roligt sällskapsspel som påminner om curling fast i miniformat. Man spelar på långa träbord som liknar en curlingbana. Banan är lite lätt grusad med olika poängnivåer där det gäller att komma längst fram med sina puckar utan att glida av banan. Shuffelbord kan du spela på:

 

Utmaningarnas Hus

Utmaningarnas Hus i Limhamn är ett hus fullt med utmaningar som kan liknas vid fångarna på fortet. Det finns 40 olika rum med olika utmaningar som man ska lösa tillsammans i sin grupp. Man samlar olika poäng beroende på rummets svårighetsgrad på en digital nyckel. Poängen listat sedan på en live-TV där man kan följa vilka som ligger i toppen.

Hemsida: Utmaningarnas Hus

 

Laserdome (vid Värnhem)

Smyg runt i mörka gångar, göm dig bakom hinder och försök skjut dina fiender med laservapen och segrar över dem genom att samla poäng som ges när du träffar de sensorförsedda västarna man bär på kroppen. Högst poäng får man när man träffa bröstet sedan ryggen och minst poäng får man när man träffar axeln eller vapnet men se upp så att du inte själv blir träffad för då får du poängavdrag och du blir nerkopplad i 7 sekunder innan du kan fortsätta kampen mot dina fiender.

Hemsida: Laserdome

 

Femkamp

På Laserdome kan du utmana dina kompisar i femkamp där du själv får välja vilka grenar ni ska tävla i. Tävla i vem som är snabbast i en uppblåsbar hinderbana, sumobrottning, gladiatorn där man ska knuffa ner varandra från vars en rund sats med hjälp av en lång bom eller se vem som är smidigast att ta sig igenom Lasermission utan att bryta någon av laserstrålarna som utgör banan. Se alla grenarna man kan välja på hemsidan för femkamp.

 

Prison Island

Prison Island är ett fängelse där man kan lösa utmaningar i totalt 25 celler. Utanför varje cell är det utmärkt hur mycket av det fysiska, taktiska och tekniska som krävs för att klara cellen. Det är inte bara det fysiska, taktiska och tekniska som behövs för att klara utmaningarna utan även team spirit! Du klarar dig inte utan ditt lag och ditt lag klarar sig inte utan dig.

Läs mer här: Prison Island

 

Minigolf

Vill du hinna med och se det mesta av Malmö men vet inte hur du ska hinna med det? Passa då på att spela minigolf i Folkets Park där du får en rundtur bland Malmös landmärken då- och nutid genom banorna som har inspirerats och tematiserats efter staden. Totalt så har det byggts upp 14 olika landmärken med dess miljö som banor där du kan besöka ställen som Öresundsbron, Turning Torso, Ribersborg, Vattentornet i Hyllie och Kronprinsen.

Läs mer här: Äventyrsgolf i Folkets Park

Fler bangolfställen hittar du på Bulltofta som har två olika 18-håls banor och på Ribersborg  där du kan spela Green Golf där banorna är uppbyggda med konstgräs och har naturliga hinder som bunkrar och vattendrag.

 

Boulebar

På Drottningtorget vid Slussen kan du spela det franska spelet Boule eller Pétanque som det heter på franska. Spelet spelas av två lag där man lottar om vem som ska börja. Det vinnande laget ritar ut en ring som är max 50 cm eller minst 35cm diametern (på Boulebar har de en färdig ring man lägger ut) och ställer sig i den kastar ut lillen 6 till 10 m som är en liten träkula. Beroende på hur många man är i laget så har man ett vist antal stålklot som man ska kasta ut och komma nära lillen som möjligt. Spelar man ett singel spel (en mot en) så är det 3 klot per person, dubbel (två mot två) har man också 3 klot per person, trippel (tre mot tre) så har personerna 2 klot var. Vinnande laget börjar kasta ut ett av sina klot och det gäller att komma så nära lillen som möjligt, sedan kastar andra laget ut ett klot och man jämför sedan vems klot av lagen som ligger närmast. Den som ligger längst ifrån lillen få då kasta ett nytt klot och en ny jämnförelse görs och fortsätter sedan spelet på samma sätt tills alla klot är kastade. Man brukar i regel spela först till 13 poängen och räknas på det sätt att det lag som har klot närmast lillen får räkna ett poäng per klot som ligger närmare lillen än vad det motsatta lagets närmsta klot ligger. Är det mycket att hålla reda på, kan ni alltid fråga någon av guiderna som finns på plats som mer än gärna hjälper till och svarar på era frågor. Detta kan spelas i alla väder då här finns både ute och inne banor.

Hemsida: Boulebar

 

Rundan

Här upplever du Malmö, sett från vattnet på en båttur som går längs kanalen med början vid Centralstationen. Först åker man förbi Non Violence som är en bronsskulptur som föreställer en revolver med en knut på pipan skapad av den svenske konstnären Carl Fredrik Reuterswärd sedan går turen vidare till minnesmonumentet för sjömän som dog i kriget 1939 – 1945 och efter det så fortsätter man till Malmöhus Slott, på vägen dit kan du se Turning Torso sedan fortsätter det in i Kungs- och Slottsparken där ni kan se Stadsbiblioteket. Efter en tur i parken fortsätter rundan att åka förbi bland annat Brandstationen och avslutar sedan turen med St: Petri kyrkan innan man kommer tillbaks till Båthuset vid Centralstationen. Båthuset har även en kafémeny där du kan kombinera ihop din egen fikakorg som du kan ta med dig på turen.

Läs mer här: Rundan

 

Trampbåtar

Se Malmö från kanalen. Bestäm själv vilka se värdigheter du vill se och bäst av allt, gör utflykten i din egen takt med hjälp av en trampbåt. Trampbåtarna finns att hyra vid Amiralsbron i Raoul Wallenbergsparken. Mer information om trampbåtarna: Cityboats

 

 

Bowling

Att slänga ett klot på en avlång hal bana mot käglor kan du göra på många ställen i Malmö, bland annat på Big Bowl där du har bannor på vars en sida av rummet med en bar i mitten. Spelar du på O´Leary´s på Entré så får du en fin utsikt över takåsarna då det ligger högst upp på tredje våningen med panoramafönster.

 

Pingis

Ta tag i ditt rack och en pingisboll och ta dig till Folkets Park eller Värnhem för att spela gratis på uteborden. Vill du spela inomhus så kan du även hitta bord på Malmö badmintoncenter och Interpool.

 

Badställen

Hylliebadet är det nyaste badet i Malmö med träningsbassänger, familjeavdelning med en barnpool en varm pool och
Kockums fritid har sex stycke simbanor som används för motionssim, vattengympa och simskola. På söndagar har de även något de kallar familjebad mellan 11-15 där man kan plaska på hur mycket man vill.
Kallbadet Låt hela din kropp vakna till liv och bada på Kallbadhuset på Ribersborg

 

Ishallar

Sätt på dig skridskor och ta en tur på det spegelblanka isgolvet. Är du sugen på att lira lite hockey så har du möjlighet att göra det på vissa anläggningar mellan utsatta tider.

Kockums fritid har en stor ishall med tillgång att hyra skridskor i shopen som ligger bredvid receptionen.
Rosengård i ishallen får det plats till 600 åskådare och används oftast till hockey träningar.
Kirseberg 1973 stod ishallen klar, men år 1998/1999 renoverades den med en tillbyggnad.
Limhamn ishallen brukar oftast utnyttjas av hockey och konståknings föreningar och kan ha upp till 600 åskådare.

 

Multisportsbollarena

Vid vattentornet på Möllan kan du spela fotboll, basket och landhockey på den öppna arenan med konstgräs och sarg runt omkring. Multiarenan är uppbyggd där den gamla plaskdammen låg innan.  Arenan som är öppen för allmänheten har fått namnet efter vad platsen hette innan nämligen Söderhavet.

 

Frisbeegolf

Frisbeegolf är precis vad det låter som, en bana med korgar där man ska få i sin frisbee på så få kast som möjligt. Bulltofta med sin härliga natur med grönområden och skog har en bana på 18 hål med två olika startsatser att välja mellan, den vita som har längst avstånd till korgen och den röda som har en lite kortare avsats. Mer detaljer och kartor över banorna hittar ni på Discgolfbanor.se. Utrustning finns att hyra på Bulltofta motions center men det går lika bra att medta egen.

Sibbarp har 9 hål och avsatserna är markerade med ner grävda stenar som visar hur långt avståndet är. På Sibbarp har du havet och Öresundsbron som utsikt.

 

Biljard

Det klassiska spelet som spelas på tygklädda bord med bollar som för det mesta är numrerade med siffror, där nummer 1- 7 är helfärgade och kallas ”hela” och bollar med nr 9-15 har en vit rand på sig och kallas ”halva”. Boll nr 8 är helsvart. Med hjälp av en 150cm lång biljardkö stöter du runt bollarna med mål att få ner dem i hålen som finns på kanterna av borden. Hos Interpool, Royal Biljard och Biljardhuset hittar du många biljardbord du kan spela på.

 

Skatepark

Stapelbäddsparken ligger i Västra Hamnen och är en skatepark med betongramper och träkonstruktioner som är öppen för allmänheten. År 2005 byggdes parken upp med hjälp utav Bryggeriet skatebordsförening.

 

Biografer

SF Filmstaden Storgatan är den största biografen i Malmö med 8 salonger och invigdes 1998.

 

 

SF Filmstaden Entré på Värnhem ligger på tredje våningen på Entré och är en mysig liten biograf med fem salonger och totalt 462 platser. Biografen kom till år 2009.

 

 

Royal har en enda stor salong med 498 stolar och 3 rullstolsplatser. Längst bak och i mitten av Salongen har du VIP platser som innebär mer plats för benen och lite större stolar. 1961 invigdes Royal och 50 år senare totalrenoverades den

 

Spegeln ligger på Stortorget och har 3 salonger. Folket Hus och Parker är de som driver Biografen.

 

 

Panora har 3 salonger och drivs av Folkets Bio Malmö. Biografen ligger vid Folkets Park och Möllan och visar svensk och utländsk kvalitetsfilm.

 

Gokart

Tävla mot dina kompisar i ett fartfyllt lopp! Vid Spillepengen i Malmö ligger Race House som erbjuder olika gokartpaket som drop in eller maxirace. Gokart city vid Lantmannagatan har även banor du kan köra på.

 

Paintball

Malmö Paintball Arena erbjuder en uppbyggd inomhusbana med luftvärn där du kan utmana dina vänner i ett roligt färgkrig.


Vattenskidor/Wakeboard

Greppa ett rep bakom båten och testa på att åka vattenskidor, wakeboard eller wakesurf hos Malmö vattenskidklubb.

 

Squash

Kockums Fritids kan du spela Squash som spelas i ett fyrkantigt rum med vanligast väggar av betong, härdat glas och trägolv. Det har blivit vanligare att ha hela rummet i härdat glas då det ska bli enklare för tittarna att följa matchen. Banan ska vara 9,75 m lång och 6,4 m bred. Spelet spelas av två spelare och det går ut på att man ska slå en gummiboll mot väggen som har röda linjer som visar vart bollen får röra vid. Bollen får sedan bara studsa en gång i marken inom ett visst markerat område som är utmärkt av röda linjer.

 

Hyllie Sportcenter

Här kan man spela många olika bollsporter så som…

 • Badminton, det finns 10 banor som man kan spela på.
 • Beachvolleyboll, här har du 3 banor med uppvärmd sand och trädäck, hyrning av boll ingår i priset.
 • Bordtennis, här kan du spela det klassiska bordtennisspelet pingis eller pingpong som det även kan kallas.
 • Innebandy, här har du 2 bandyplaner med sarger.
 • Padel är som tennis fast med en plan som är lite mindre än en vanlig och har höga väggar runt omkring planen där det är tillåtet att låta bollen studsa emot precis som i Squash.
 • Squash, det finns 8 squash banor som man kan spela på.
 • Tennis här har du 8 inomhusbanor och 6 stycken utomhusbanor.

Utrustning till de olika sporterna finns att hyra där.

Hemsida: Hyllie Sportcenter