Kungsparken

Är du mitt i Malmö city och shoppar så kan du passa på att besöka Kungsparken som ligger en liten bit från Gustav Adolfs Torg. Här har du ett stort fint grönområde med en vacker gjutjärnsfontän och är man lite hungrig kan man besöka Kungsparkens Restaurang. 2001 tillkom Casino Cosmopol som en del av Kungsparkens Restaurang. Malmöhusslott som i dagsläget är Malmö Museum ligger inne i parken med en stor vallgrav runtomkring. Bakom Malmö museum så hittar man den vackra Slottsträdgården där du kan gå och njuta av många olika sorters planteringar och intill trädgården kan du ta en fika på kaféet. Kungsparken tillsammans med Slottsparken utgör Malmös bästa stadspark då det endast är en liten kanal i parken som skiljer parkerna åt.

Slottsparken

Den här parken har två dammar, vid den stora dammen så kan du även finna statyn Människan och Pegasus gjord av Carl Milles. Längs Kung Oscarsväg uppe på backen hittar du restaurang Mat och Vin Slottsparken som ägs av Årets kock 2006 Peter J Skogström och Marie Skogström som vann Dessertmästarna 2013. I utkanten av parken vid den lilla dammen hittar du Malmö Stadsbibliotek som är en skönhet för sig, intill ligger det en fin lekplats som kallas för Sagolekplatsen.

Pildammsparken

Pildammsparken har en stor damm som omringas av stora pilar för att skydda dammen. Till Valborg brukar man tända en brasa ute i dammen och ha en ljus show. Tallriken är ett stor runt fält omgivet av höga träd som utgör cirkel. På sommaren arrangeras här Malmös bästa musikfestival Big Slap. Inne i parken hittar du Margaretapaviljongen med en tillhörande fin blomster gång. Du kan även ta något att äta på Restaurangen som har samma namn som paviljongen och på sommaren kan man ta en fika på deras uteservering. Bredvid Restaurangen hittar du Pildammsteatern som är en ute scen som brukar fyllas med uppträdanden på sommaren.

Vill du vara mer sportig av dig så har de två ute gym man kan träna på och massa olika löpspår man kan springa, jogga eller promenera på.

Folkets Park

Folkets Park är en park för alla, speciellt för barnfamiljer då här finns olika lekplatser för barnen att leka på som cykelsafari, hoppkuddar och här finns även en plaskdamm som nu på vintern har förvandlats till en isbana där du kan låna skridskor och hjälm grattis och där det även serveras varm choklad. Här är även aktiviteter för de större som pingis och en skatepark.

Förr i tiden var det en riktig nöjespark med karuseller, dansbanor, kiosker och stånd. Varje helg brukade man ha loppis och det är något som ännu lever kvar då man i dagsläget fortfarande arrangera barnloppis.

De år det har varit fotbolls VM har de arrangerat en storbildsskärm för alla som ville se fotbollen och känna en härlig gemenskap.

Om du är lite hungrig så har du några ställen att välja på då du kan gå till restaurang Far i hatten som är en mysig restaurang som byggdes 1892. Maten som serveras följer säsongen och här finns även vegetariska alternativ.

På sommaren kan du även pröva på att smaka något från Street food Malmö som kommer med sina vagnar till parken. Eller ta något från Folketsparkgrillen eller varför inte från Kastanjekiosken.

Här ligger även den finna byggnaden moriska paviljongen som ser ut som om det är taget från Alladin. Här hittar du en trevlig restaurang och på kvällarna så förvandlas det även till pub och nattklubb.

Parken har även en bokbod där man kan låna böcker och magasin. Man kan även dela med sig och lämna in sina böcker man inte längre vill läsa.

Terrariet är Malmös bästa Reptilcenter som är belägt i folketspark.  Här kan du besöka en djungel av olika djur så som spindlar, ormar, ödlor, apor, krokodiler, papegojor och ekorrar.

Den gamla dansbanan i parken har gjorts om till barnens scen och här anordnas olika uppträdanden och aktiviteter för barnen, på sommaren flyttas aktiviteterna ut i parken.

Bulltoftaparken

Bulltofta är den bästa parken i Malmö för den som älskar att vara aktiv. Bulltofta erbjuder ett härligt grönområde med ett motionscenter, utegym, frisbeegolf och en minigolf anläggning. Här finns även massor av löpspår och även fotbollsplaner, tennisbanor och stora grönområden du kan hålla till på med grillar placerade på olika mötesplatser. Du kan även på sommaren se betande kor i hagarna på Bulltofta som du som besökare även får gå in i. På vintern är det perfekt att åka pulka här då det finns massa med härliga backar att åka ut ifrån.  Här erbjuds även områden med lite vatten och broar då det finns stora dammar och små bäckar.

Parken ligger en liten bit utanför centrum och har en stor gratis parkeringsplats att använda och i närheten har du även ett område med en matrestaurang och matvaruhandel. Det finns även ett kafé/kiosk på motionscentrat där du kan sätta dig och koppla av.

Varvsparken

Är placerad centralt i Västra Hamnen och där finns en stor lekplats som heter Sollekplatsen.  De har olika temaplättar med gångar som leder in till en stor cirkel. De har även så kallade ljudbackar där man kan gå in och lyssna på musik under jorden. Här har du närheten till havet med badbryggor och många härliga restauranger runtomkring.

Öresundsparken

Öresundsparken ligger intill Ribersborgstrand och är en avlång park med blommande träd och växter och små dammar där man kan få se gäss.