Primörfest på Malmö saluhall

God kväll alla fina! Kom precis hem efter en jättetrevlig kväll på Malmö saluhall tillsammans med min vän matskribenten Pierre Orsander som förutom sitt bloggande även tagit både världsrekord och skrivit böcker och ska nu även arrangera en festival. Riktigt spännande!

Kvällen bjöd på en meny med 14 olika rätter med diverse smakprover. Ett av stopen blev det en ”Darjeeling cheese tea”

Poms bjöd på smörstekt bröd med ramslöksmarinerad portabello.

Skummad sparrissoppa med dill och vildsvinssalami på Lanthandeln.

Hedvigdals lyxiga pizza med mozzarella.

Sallad på vårens primörer med ärtcreme på Holly greens.

Friterad risottoboll på Papi.

Pink head noodle bar bjöd på ”Pink head street tofu”

Hamburgare med gruyere, ramslök och rabarberketchup på ”Falafel och burger”

Lyxig chokladpralin med hallon och basilika på ”Chocolatte”

Pintxos med getostkräm på ”Möllans ost”

Kokosglass från ”Favvo glass”

Laxtartar från ”Malmstens fisk och kött”

Rökt flapmeat med tomatsallad från ”Limhamns kött och vilt”

Slutligen en nybakad kardemummabulle från ”sankt Jakob stenugnsbageri” som fick följa med hem. Det var fantastiska smaker och det är lika trevligt varje gång. Vi diskuterade även att komma upp till Helsingborg och vara med på en ”choklad provning” tillsammans med ”Chocolatte” Jättekul att få testa på så det ser jag fram emot. Ha en trevlig lördagskväll!